Zerdeçal ve bal birlikte tüketilirse ne olur? Sağlığa 9 muhteşem fayda sağlıyor

webmaster

Moderator
Moderatör
Katılım
14 May 2024
Mesajlar
94,690
Zerdeçal ve bal birlikte tüketilirse ne olur? Sağlığa 9 muhteşem fayda sağlıyor

Zerdeçal ve bal her mutfakta bulunan ve faydaları saymakla bitmeyen iki muhteşem besin. Zerdeçal ve bal bir araya geldiğinde adeta bir güç kalkanına dönüşüyor. İşte zerdeçal ve bal tüketmenin dokuz muhteşem faydası.

m5zFybc1N0qkpMO4_lUUDA.jpg

Zerdeçal ve bal iki faydalı besin olarak biliniyor. Bu iki besin beraber tüketildiğinde faydaları ikiye katlanıyor. Sağlığı geliştiren çok yönlü bir karışıma dönüşüyor. İşte zerdeçal ve bal tüketmenin faydaları
MirfFqtmTUqLagTmLqtMUg.jpg

Zerdeçal ve balın birleşimi oldukça dikkat çekicidir ve mükemmel iltihap önleyici özelliklere sahiptir. Kurkumin, zerdeçalda bulunan ve vücuttaki yolları engellemede iltihap önleyici etkisiyle en çok ilişkilendirilen bileşiktir; iltihap önleyici etkileri de olduğu için bu etkiyi artırır. Bu sinerji, artrit gibi iltihaptan kaynaklanan hastalıkların semptomlarının hafifletilmesine yardımcı olur. Bu tür bir eylem, bir bölgedeki iltihabı azaltmada daha fazla işe yarar ve ayrıca kronik iltihabı kontrol etmek için daha bütünsel yaklaşımlar benimsemelerini sağlayan daha büyük, kapsamlı bir kapasitede eklem sağlığını da destekler.
kUAyadqEjk2wL6JTw4-tFQ.jpg

Bağışıklık sistemini güçlendiren bir sistem Zerdeçal ve balla birlikte bağışıklık sistemine güçlü bir destek gelir. Zerdeçal, antioksidan olduğu, serbest radikallerle savaştığı ve oksidatif stresi önlediği bilindiğinden bağışıklık sistemini güçlendirebilir. Çiğ bal türleri de bağışıklığı artıran enzim ve besin maddelerinin iyi bir kaynağıdır. Bu ikisi birlikte, bir kişiyi enfeksiyonlardan ve hastalıklardan uzak tutabilir ve bu nedenle soğuk algınlığı ve grip mevsimlerinde faydalıdır.
vOKyO_-ZSESjpokY3J7XtA.jpg

Bal ve zerdeçal, sindirim sisteminin düzenlemeye yardımcı olur. Bal, gastrointestinal sistemi yatıştıran, şişkinlik hissini azaltan ve gaz üzerinde etkili olan hafif bir müshildir. Sindirim sistemini düzgün çalışmasını iyileştirerek sağlıklı tutar. Bu, bağırsaktaki yararlı bakterileri verimli besin emilimi ve yeterli sindirim için iyileştirir
Yxj3GbCDYUWW7Z6fdtPMsw.jpg

Bal ve zerdeçal karışımı, cildin sağlığına ve parlaklığına çok şey katar. Zerdeçalın antibakteriyel ve anti-inflamatuar özellikleri akne ve tahrişi azaltacaktır. Bal cildi besleyen doğal bir nemlendiricidir. Bunlar, yüzünüzde sağlıklı bir parlaklık için cildin dokusunu birlikte tedavi edebilir. Birçok kişi, daha temiz ve sağlıklı bir cilt için bu iki faydadan yararlanmak amacıyla bunları yüz maskelerinde kullanır.
I-qyfLb0L0C4KAv3AEfddw.jpg

Kurkumin kan-beyin bariyerini aşar ve beyin üzerinde olumlu bir etkiye sahiptir; dolayısıyla bilişsel geliştirici bir ajandır. Kurkumin, nörodejeneratif hastalıklarda önemli rolleri olduğu söylenen nöroinflamasyonu ve oksidatif stresi engeller. Bal, aksi takdirde beyin hücrelerini serbest radikallerin neden olduğu hasardan koruyacak olan antioksidanlar sağlar. İkili ortaya çıkar ve kişinin hafızasını ve konsantrasyonunu ve genel bilişsel güçlerini geliştirir. Bu, yaşlılıkta zihnin berraklığını sağlarken faydalıdır.
QBzy0B9w6Eehn5c4LGnNnw.jpg

Kalp faydalarını sürdürmek için yüksek miktarda bal ve zerdeçal tüketimi gerekir. Zerdeçal, kardiyovasküler sistemin endotel fonksiyonlarının iyi durumda kalmasına ve kan damarlarındaki kolesterolün düşmesine yardımcı olur. Bal, kan dolaşımındaki oksidatif stresle savaşmak için antioksidan sağladığı için faydalıdır. Birlikte, kötü kan dolaşımını önlerler ve muhtemelen kalp hastalığı geliştirme sıklığını azaltırlar. Bu bakımdan, sağlıklı kardiyovasküler sağlığa odaklanan bir diyet bileşenidir.
Lt2mmbsh4EmBBMO8EzC82A.jpg

Hem zerdeçal hem de bal, mükemmel antioksidan açısından zengin gıda maddeleridir ve insan vücudundaki oksidatif strese karşı mücadeleyle ilgili konularda birbirleriyle bütün halinde çalışırlar. Zerdeçaldaki kurkumin aktif bir antioksidandır. Balda bulunan çeşitli fenolik bileşikler de böyle bir etkiye katkıda bulunacaktır. Bu çift antioksidan, hücrelerin yaşlanmasını önler, kronik hastalıkların riskini azaltır.
KTBo11og7EiTk5kbdl68rQ.jpg

İstenmeyen kiloyu vermeye yardımcı olmak için zerdeçal ile karıştırılmış bal ekleyin. Vücudun yağ yakımını hızlandırır. Böylece metabolik sürecini artırır. Bal ayrıca rafine şeker ürünleri değildir, ancak çok düşük bir glisemik indekse sahiptirler. Bunlarda, enerjinin azalmasına izin vermeden tatlı isteğini kolayca yatıştırabilir. İkisi birlikte, açlığı kontrol eden ve daha sağlıklı kilo kaybı sağlayan dengesiz bir diyete doğru ilerler.
v9ll_B784kiuDZlE1-_FHw.jpg

Zerdeçalın balla birleştirilen yatıştırıcı etkileri eklem ağrısını tedavi etmek için kullanılabilir. Zerdeçalın iltihap önleyici özellikleri, artrit gibi rahatsızlıklarla ilişkili şişliği ve ağrıyı azaltmaya yardımcı olur ve bal, ekstra iltihap önleyici etkileri ve doğal yatıştırıcı özellikleri için eklenir. Bu, doğal karışım kronik eklem ağrılarını azaltmaya da yardımcı olur. Bu makale sadece genel bilgi verme amacıyla yazılmıştır ve doktor tavsiyesi olarak ele alınmaması gerekir.
 
Geri
Üst