Yenidoğan Çetesi davasında ara karar | Fırat Sarı: Her şeyi anlatmak istiyorum

webmaster

Moderator
Moderatör
Yenidoğan Çetesi davasında ara karar | Fırat Sarı: Her şeyi anlatmak istiyorum

Haksız kazanç sağlamak için bebeklerin ölümüne neden oldukları iddiasıyla yargılanan "Yenidoğan Çetesi" davası devam ediyor. Duruşmanın 6. gününde hakkında 582 yıla kadar hapis cezası istenen ve örgütün lideri olduğu belirtilen Fırat Sarı, savunmasını yaptı. Sarı, "Buraya gelmek istedim. Hayattan bir beklentim yok artık her şeyi anlatmak istiyorum." sözleriyle savunmasına başladı. Hemşire Hakan Doğukan Taşçı ve Hasan Basri Gök'ü suçlayan Sarı, "Hayatımı kararttılar. Ekip varsa orada var." iddiasında bulundu. Sistemi kendisinin bulmadığını, davet geldiğini ileri süren Sarı, "Hasta bulunması isteniyordu. Bu yapıyı ben keşfetmedim. Sen gel yap dediler. Ben 112 sevklerini tıp merkezlerinden aldım. 112 sevk zincirini bozarak, rüşvet vererek asla hasta almadık." ifadelerini kullandı. Ara kararını açıklayan mahkeme, duruşmanın 26 Kasım'a ertelenmesine hükmetti. 22 tutuklu sanığın tutukluluk halinin devamına karar verildi. Duruşma salonundan son gelişmeleri, muhabirler Melike Şahin ve Osman Terkan aktardı.

Geri