- Konu Yazar
Diyarbakır’daki Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde görev yapan Üroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mansur Dağgülli, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı ilginç bir yolla kutladı. Dağgülli, hastasının böbreğinden parçalayarak çıkardığı yaklaşık 50 taşla “29” yazarak, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutladı.
Türkiye Cumhuriyeti’nin 101’inci kuruluş yıl dönümü tüm yurtta coşkuyla kutlanıyor. Diyarbakır’da bir profesör 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı ilginç bir yolla kutladı.
Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Üroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mansur Dağgülli, Batman’dan gelen bir hastasının böbreğinde tespit edilen taşları, operasyonla çıkardı.
Dağgülli, çıkan yaklaşık 50 parça taşla “29” yazarak, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutladı.
Böbrek taşlarının yer aldığı fotoğrafı sosyal medya hesabından paylaşan Dağgülli, “Bu şekilde hastalarımıza da bu kadar fazla taşı biriktirmemelerini ve bu taşın böbrek yetmezliğine neden olabileceğini belirtmek istiyorum.” dedi.
Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde, böbreklerde taşı hastalığının yoğun olduğunu ifade eden Prof. Dr. Dağgülli, taşın sadece erişkinlerde değil, çocuklarda da görülebildiği uyarısında bulundu. Dağgülli, “Çocuklarda eğer huzursuzluk varsa, idrarda renk değişikliği varsa, tortu varsa, çocuklar da kendilerini ifade edemeyeceği için ebeveynlerin mutlaka bir üroloji uzmanına göstermesi gerekmektedir.” dedi.