- Katılım
- 14 May 2024
- Mesajlar
- 102,849
- Konu Yazar
- #1
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Sinan Ateş davasına ilişkin yargının kararına saygı duyduklarını dile getirdi. Bahçeli, "Burada MHP ve Ülkü Ocakları'nın sorgulanması, kötülenmesi, ve itibarsızlaşma için gayret gösteren bakış açılarını kınadığımı ifade etmek isterim." dedi. MHP lideri, TBMM'deki İsrail oturumu ve normalleşme görüntülerine ilişkin de önemli mesajlar verdi.
Son dakika haberi! MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, sonuçlanan Sinan Ateş davasına ilişkin ilk kez konuştu.
Sinan Ateş cinayeti davasının sonuçlandığı hatırlatılıp karara ilişkin değerlendirmesi sorulan Bahçeli, "Dava Türk yargı unsurlarıyla devam etmiştir. Birinci aşaması sonuçlanmıştır. Yargının kararına saygı duyarız." dedi. Bu dava üzerinden partisinin ve Ülkü Ocaklarının sorgulanması, kötülenmesi ve kamuoyu nezdinde itibarsızlaştırılması için gayret gösteren bakış açılarını da kınadığını belirten Bahçeli, davayı takip edenlerin MHP'nin sorgulanmasına katkı sağlayacak davranış ve telkinlerde bulunduklarını söyledi. Türk adaletinde bunların olmaması gerektiğini ifade eden Bahçeli, ""Her davada, her konuda, başta Osman Kavala vesaire gibi olmak üzere, adalet iddiasında bulunanların, ne olduğu henüz açıklanmamış, sonuçlanmamış bir mahkeme sürecinde böyle bir yargıya vararak sahip oldukları televizyon aracılığıyla veyahut sahip oldukları kadrolarıyla MHP'yi sorgulamaya başlamış olmaları kabul edilebilir bir durum değildir." dedi.
Yargı sürecinin devam edeceğini dile getiren MHP lideri, "ülkücü kimliği taşımakla beraber bu mahkemelere katılmışlardır. Onların yıllardır çatıştıkları siyasi akımlarla yan yana oturarak MHP'nin sorgulanmasına seyirci kalmaları da üzücü bir davranıştır." ifadelerini kullandı.
MECLİS'TE NORMALLEŞME GÖRÜNTÜLERİ
Yasama yılı açılışında TBMM Genel Kurulunda DEM Parti Eş Başkanı Tuncer Bakırhan ve milletvekilleriyle tokalaşmasına ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Bahçeli, Cumhur İttifakı'nın bileşenleri olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısına desteklerini gösterdiklerini dile getirdi.
Bahçeli, "Ellerini sıkmam Türkiye partisi olarak gerekeni yaptığımın göstergesidir." dedi.
Fikirlerini kabul etmediği milletvekillerinin yanına gidip ellerini sıkmasının bu çağrıya dayalı kaynaştırıcı, birleştirici ve Türkiye partisi olma vasfının işareti olarak görülmesi gerektiğini belirten Bahçeli, "Buradan başka bir anlam çıkartmak da doğru değildir." dedi.
MHP lideri, "MHP bir adım atmazsa, diğerlerinden bir şeyler beklemek hakkı doğmaz." ifadelerini de kullandı.
DEM Parti Eş Genel Başkanı'na annesinin vefatından dolayı taziye sunduğunu, bunun da insani bir görev olduğunu belirten Bahçeli, "Meclis'in resepsiyonunda bu yaklaşımları görmekten de çok memnun oldum. Birçok siyasi parti, geçmiş dönemlerden çok daha kalabalık bir şekilde Meclis resepsiyonunu şereflendirmişler, orada karşılıklı görüşmeler, değerlendirmeler içerisinde bulunmuşlar, güler yüz hakim olmuştur. Bu güler yüzü devam ettirmek için adım atılıyor." diye konuştu. "MHP'yi böyle siyasi kısır anlayışlar içerisinde hapsetmek doğru değildir. MHP'yi iyi anlamak lazım." açıklamasında bulunna Bahçeli, "Attığı adımların ne olduğunu çok iyi düşünmek lazım. Alelacele cevaplar vererek gerginlik yaratmanın, kaosa, krize alet olmanın da gereği yoktur. O sebepten dolayı bu tartışmalara katkı sağlayan, hala televizyonlarda, hele hele malum işi gücü bırakmış MHP düşmanlığıyla varlıklarını devam ettiren Halk Partisi'ni de kınıyorum. Aynı zamanda onların televizyonunu da kınıyorum. Akıllarını başlarına alsınlar, huzuru bozmasınlar. Türkiye'nin etrafında ateş çemberi var, ateşe katkı sağlamasınlar." dedi.
MECLİS'TE İSRAİL OTURUMU
TBMM'de 8 Ekim'de kapalı oturum yapılacağı, bu tarihin aynı zamanda İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının başlamasının da yıl dönümü olduğu hatırlatılarak değerlendirmesinin sorulması üzerine Bahçeli, "Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin almış olduğu bu karar, çok yerindedir." dedi. Gazze'deki vahşice saldırı ve soykırımın 1 yıldır sürdüğünü belirten Bahçeli, "TBMM'de, Türkiye'nin değerli milletvekillerine, ilgili, sorumlu bakanlıkların vereceği bilgiler ışığında bir değerlendirmede bulunmak ve geleceği de ona göre yorumlayacak bir fırsatı bu millete sunmak kanaatimce hayırlı olacaktır." diye konuştu.
SİNAN ATEŞ DAVASININ KARARLARI
Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş’in öldürülmesine ilişkin davada Tetikçi Eray Özyağcı ve azmettiriciler Doğukan Çep ve Tolgahan Demirbaş ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.
Toplam 11 sanığa hapis cezası verilirken 5 kişi ise beraat etti. 6 kişiye ise tahliye kararı uygulandı.